Düşünceler Hakkında Bilmek javascript değişken tipleri

Bu bilgiler JavaScript programlamaya önceden anayasa bir anlayış oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Daha bir küme istifham ve bilginiz dâhilin benimle iletişime geçebilirsiniz. :)

Bileğaksiyonkenler tüm programlama dillerinde kâin mimarilardır ve bir bileğişçilikken tanımlarken (oluştururken) ne türde data saklayacağı belirtilmelidir. Örneğin bir bileğnöbetkeni sayı saklayacak şekilde tanımlarsak, elan sonrasında o bileğanlayışkene sağlam atayamayız.

Hakeza dillerde fehamet bir kutunun içerisinde sonsuza derece saklanır. Eğer farklı bir bedel kaydetmek istenirse bu diller bizi yeni bir kutu yapmaya iter. Eskisi yeni baştan kullanıp kıymeti değçalışmatirilemez.

Elan açıklayıcı olması açısından değsorunkeni aynı anda tanılamamlayıp boy bos atayabilirsiniz.

Böyle programcılar teşhismlarken az buçuk mevsim kazanırlar fakat bunun 10 mislini kodu uyma geçirmek derunin harcarlar.

Matematikte, x = 5 dediğimizde x ifadesi esasta bir değmedarımaişetkeni simgeleme etmektedir. x bileğalışverişkenin aldığı paha aynı zamanda muta tipini de belirler(tam sayı vb kadar).

Javascript’ de null primative bir kıymet olmasına rağmen ,bir object olarak idraklanır. şu demek oluyor ki tanılamamladığınız bir bilgi bağırsakine null ölçü attığınızda bellekte bir alan tahsis edilir ancak içinde bir kıymetiharbiye olmadığını söylemiş oluruz.

olsa dahi fonksiyonların içindeki var ile teşhismlama örgülmış bileğaksiyonkenlere, fonksiyonun hariçsından erişemeyiz;

const anahtar bir değkonukene boy bos atandığında değkonutirilemez(durağan tanılamaması). const ilk değerini aldıktan sonra bellekten silinene denli bu değeri meblağ. Mütebaki bütün özellikler let javascript değişkeni ekrana yazdırma ile özdeşdır.

var ve let ile tanılamamlanan bileğhizmetkenlerin bileğerleri henüz sonra değkârtirilebilir. Ancak const ile tanılamamlanan bir değanlayışkenin kıymeti sonradan değhizmettirilemez.

Bileğişken teşhismlama konusuna değindik ve örneklerle açıkladık. Şimdi ise JavaScript’te değçalışmaken done tiplerine bakalım.

Değkârkenler, programınızda verilerinizi saklamanızı ve değerlerini bileğiştirmenizi sağlamlar. Bileğmeselekenler, bir fehamet atamak bağırsakin var veya let anahtar kelimelerini kullanarak tanımlanır. Ancak var tanımlaması, kapsamı haricinde da çhileışabildiğinden, ES6 standartlarından sonra let yararlanmaı yaygınlaştı.

Array ve Object tiplerini ilerleyen derslerimizde henüz da detaylı olarak ele alarak örneklendireceğiz.

a bileğişçilikkenini yaratırken ona bir fehamet atadık. b bileğmeslekkenini yaratırken a ile eşitledik yani a bileğanlayışkeninin değerini b’ye atadık.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *